stalling met boot motoren

Goedkope winterstalling voor je boot

De meeste boten worden alleen in de mooie maanden van het jaar gebruikt. Het is dan ook slim om jouw boot tijdens de gure maanden overdekt te stallen in een winterstalling bij jou in de buurt.

Ben je op zoek naar een goedkope winterstalling voor jouw boot? Bij UnitExpert helpen we jou aan de juiste aanbieder bij jou in de buurt die voldoet aan jouw persoonlijke eisen. Start met vergelijken met onze Keuzehulp.

Maak gebruik van de keuzehulp

Liever iets meer informatie opdoen voordat je een definitieve keuze maakt? We leggen je graag uit waar je rekening mee dient te houden bij het zoeken van een winterstalling voor jouw boot.

Winterstalling binnen of buiten

De eerste keuze die je moet maken bij het selecteren van een aanbieder voor winterstalling is of je deze buiten wilt stallen of binnen.

Winterstalling boot buiten

Kies je ervoor om jouw boot buiten te stallen, dan betaal je aanzienlijk minder dan een stalling voor binnen. Maar uiteraard is jouw vaartuig dan niet beschermd tegen de elementen. Dat hoeft niet erg te zijn, want sommige boten zijn prima bestand tegen de meest heftige weersituaties, zoals een boot die volledig uit aluminium is gemaakt.

Maar is jouw boot zeer kostbaar en wil je deze in de winter liever niet blootstellen aan de winter? Dan adviseren we je om te kiezen uit een van de aanbieders van UnitExpert.

Winterstalling boot binnen

Bij UnitExpert vind je meerdere aanbieders van overdekte winterstalling voor jouw boot, zodat je jouw bezit optimaal kan beschermen tegen alle weersinvloeden.

Via de verschillende aanbieders vind je eenvoudig units in verschillende formaten, zodat je alleen betaalt voor de ruimte die je echt nodig hebt.  Zo blijven zowel jouw boot als je portemonnee in optimale conditie.

Jouw boot winterklaar maken

Voordat je jouw boot gaat stallen, is het belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft om deze winterklaar te maken. Om dit goed te doen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden.

Maak de motor vorstbestendig

Het is naast goed onderhoud belangrijk om jouw motor te beschermen tegen de vorst voordat je jouw boot in de winterstalling zet.

Bij een gesloten koelsysteem hoef je je weinig zorgen te maken, want het systeem is dan gevuld met koelvloeistof. Dat is geen probleem bij stalling voor de winter.

Heb je een open koelsysteem? Dan dien je de afsluiter van de winterinlaat te sluiten

Ontkoppel de gas en elektra

Gasflessen

Als je boot in de winterstalling gaat, dan is het van belang dat je de gasflessen loskoppelt en niet aan boord van je boot houdt. Het is het beste om deze droog op te slaan op een geventileerde plek.

Elektra

Bij het ontladen van een accu komt water vrij. Dit water kan bevriezen onder winterse omstandigheden. Daarom is het advies om de accu op een vorstvrije plek op te slaan en aan de druppellader te hangen.

We adviseren ook andere elektronische apparatuur die van boord gehaald kan worden elders op een droge plek op kamertemperatuur te bewaren.

Watersystemen aan boord

Voor alle watersystemen dien je antivries te gebruiken, maar let op: het gaat hier niet om de antivries vloeistof die je in auto’s vindt. Ga naar een speciaalzaak voor de juiste antivries vloeistof voor jouw boot. Zorg er daarnaast voor dat al het water uit de drinkwatertank is verwijderd.

Het exterieur en interieur van de boot

Zorg dat jouw boot van binnen en buiten goed schoon is voordat hij de winterstalling in gaat. Vuil kan zich in de winter aan het oppervlak hechten. Door je boot grondig te reinigen voorkom je dus problemen op lange termijn.

Verwijder eet- en drinkwaren, want deze kunnen bederven of bevriezen. Ook kunnen ze ongedierte aantrekken. Haal daarnaast de kussens van boord, zodat die niet vochtig en beschimmeld raken.

De juiste overdekte winterstalling voor jouw boot vinden

Ben je ervan overtuigd dat de beste optie voor jouw boot een overdekte winterstalling is en zoek je een locatie bij jou in de buurt waar je terecht kunt? Dan kun je bij UnitExpert eenvoudig de aanbieder vinden die het best aansluit op jouw wensen.

Maak gebruik van onze keuzehulp en vind snel de beste optie voor jou op basis van je persoonlijke criteria, of kijk op locaties om te filteren op postcode en maximale afstand.

Heb je nog vragen of specifieke wensen? Neem contact op

Weet je nog niet precies wat je nodig hebt, zit je met bepaalde vragen of heb je specifieke wensen rondom het huren van een winterstalling voor jouw boot? Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing.

Neem gerust contact op via ons contactformulier om spoedig een reactie op jouw vraag te ontvangen.

 

© UnitExpert 2023