verhuizen met opslagdozen

Tijdelijke opslag

Zoek je een opslagruimte waar je tijdelijk spullen kunt bewaren? In dit artikel lees je wat de mogelijkheden zijn.

Veel mensen hebben op een bepaald moment in hun leven behoefte aan een tijdelijke opslag. Daarom zijn er veel verschillende aanbieders van units met flexibele huurcontracten. Met UnitExpert vergelijk je eenvoudig alle aanbieders van units. Zo vind je snel en gemakkelijk een tijdelijke opslag die past bij jouw behoeften.

Gebruik de keuzehulp

Waarom een tijdelijke opslag?

Flexibele contracten van verhuurders maken het mogelijk om voor enkele maanden, of zelfs weken, spullen op te slaan. Dit is een oplossing waar veel mensen gebruik van maken. Mensen die gaan verhuizen, moeten soms bijvoorbeeld een periode overbruggen voordat ze overgaan van het oude naar het nieuwe huis.

Ook kan een tijdelijke unit uitkomst bieden tijdens een verbouwing. Je wilt natuurlijk voorkomen dat meubels beschadigd raken bij een verbouwing van bijvoorbeeld de woonkamer. Heb je een webshop? Dan kan een tijdelijke opslag dienen als (extra) magazijn wanneer de vraag naar producten hoog is.

Een tijdelijke opslag voor korte termijn

Bij veel aanbieders is het gangbaar om per maand een unit te huren. Zoals gezegd is dit ideaal bij een verhuizing of verbouwing, maar ook bij minder prettige situaties, zoals een scheiding, kan een tijdelijke opslag goed van pas komen.

Door deze flexibiliteit zit je niet vast aan een langdurig contract en kun je zelf bepalen hoe lang je de tijdelijke opslag huurt. Hierbij maken we wel een kanttekening. Opslagruimte huren voor slechts één maand is niet bij elke aanbieder mogelijk.

Een tijdelijke opslag voor lange termijn

Uiteraard is een tijdelijke opslag niet alleen handig voor een korte periode. Iemand die bijvoorbeeld een jaar naar het buitenland gaat en de huur van zijn huis opzegt, moet ergens zijn spullen opslaan. In dat geval is het huren van een tijdelijke opslag ook een geschikte oplossing.

Daarnaast worden opbergruimtes in huizen steeds schaarser. Vooral in steden ontbreken opslagruimtes steeds vaker in bestemmingsplannen bij de bouw van nieuwe huizen. Het huren van een unit is daarom voor veel mensen een tijdelijke oplossing bij gebrek aan opbergruimte.

Tijdelijke opslag voor zakelijk gebruik

Zakelijk gezien is het huren van een tijdelijke opslag ook voor veel ondernemers een oplossing. Behalve als magazijn kan een unit fungeren als werkruimte of opslag voor bijvoorbeeld je inventaris.

Veel units bevinden zich op een park, inclusief sanitaire voorzieningen en een eigen postadres. Voor ondernemers is dit ideaal. Daarnaast is het huren van een unit vaak een goedkopere oplossing dan het huren van een (extra) bedrijfspand.

De voordelen van een unit als tijdelijke opslag

Opslagunits zijn er in veel verschillende soorten en maten die allemaal hun eigen plus- en minpunten hebben. Over het algemeen zijn veiligheid, bereikbaarheid en extra faciliteiten redenen om een opslagunit te huren van een aanbieder. Veel aanbieders beschikken over een uitstekende beveiliging en zijn 24 uur per dag toegankelijk.

Goede beveiliging

Naast een alarm op iedere individuele box is de beveiliging van opslagunits op grotere garageparken vaak centraal beveiligd. Zulke parken zijn over het algemeen uitgerust met camera’s en een groot hek (met schokbeveiliging). Zo kun je jouw spullen met een gerust hart achterlaten.

Als ondernemer hoef je daardoor geen dure werkspullen meer in je bus te bewaren. Bestelbusjes van bijvoorbeeld bouwbedrijven zijn namelijk zo nu en dan het doelwit van een inbraak.

Lage kosten

Naast het huren van een opslagunit zou je bijvoorbeeld ook spullen kunnen opslaan bij een verhuisbedrijf of een inboedelopslagbedrijf. Dit is meestal een duurdere oplossing dan een goedkope opslagunit die je al vanaf 20 euro per maand kunt huren. Hierbij moet wel gezegd worden dat prijzen erg variëren. Dit hangt niet alleen af van het formaat, maar bijvoorbeeld ook van de locatie en faciliteiten.

Gebruik de keuzehulp bij je zoektocht naar een tijdelijke opslag

Hopelijk heb je nu een goed beeld van de mogelijkheden als je op zoek bent naar een tijdelijke opslag. Omdat de markt groeit en er nu al veel aanbieders van opslagunits zijn, kan je veel tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de meest geschikte unit.

Met de keuzehulp van UnitExpert vind je snel en eenvoudig de aanbieder die het beste past bij jouw behoeften. Opslagunits zijn er namelijk in veel verschillende soorten en maten.

Gebruik de keuzehulp
© UnitExpert 2023