vaten in opslagruimte

Wat zijn de prijzen voor het huren van opslagruimte?

Het huren van opslagruimte is zowel particulier als zakelijk vaak een goede oplossing. Het biedt bijvoorbeeld uitkomst wanneer het te krap wordt in huis of als je een veilige plek zoekt om jouw werkspullen of voorraad in op te slaan.

De prijzen voor opslagruimte lopen sterk uiteen. Hoeveel je aan huur betaalt hangt af van de oppervlakte, maar ook van de kwaliteit en voorzieningen. Daarom is het vaak een uitdaging om de juiste opslag te vinden voor een goede prijs.

Bij UnitExpert vergelijk je aanbieders bij jou in de buurt, gebaseerd op jouw voorkeuren. Zo kies je eenvoudig een geschikte unit voor de juiste prijs. Wij vertellen je over de prijzen die je kan verwachten per maat en over de mogelijkheden voor huren, of laat je direct op weg helpen door de Keuzehulp.

Laat je adviseren

Opslagruimte huren: prijzen

Bij veel aanbieders betaal je voor opslag per vierkante meter (m²) en in sommige gevallen per kubieke meter (m³). De kleinste opslagruimte van minder dan 4 m³ kan je al huren voor € 4,- per maand, maar voor grotere units betaal je al gauw bedragen tussen de 50 en 500 euro, afhankelijk van de aanbieder en jouw wensen.

Andere factoren spelen namelijk ook vaak een rol bij de prijs:

  • Waar in Nederland de opslag zich bevindt.
  • Hoe dicht de ruimte bij de ingang zit en of het op de begane grond is of niet.
  • Of er goede beveiliging is, zoals camerabewaking en alarmsystemen per unit.
  • De huurperiode en opzegtermijn voor de unit.

Extra kosten

Houd altijd rekening met extra kosten bij het huren van opslagruimte. Dit zijn eenmalige kosten zoals BTW, administratiekosten en een borg, maar ook terugkerende kosten zoals maandelijkse servicekosten.

Waar moet je op letten bij het huren van opslagruimte?

Je moet van tevoren altijd goed bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt, zodat je niet straks te veel of te weinig plek blijkt te hebben. Enkele meubels zijn natuurlijk veel makkelijker op te slaan dan een complete inboedel of een winkelvoorraad. Gelukkig kan je bij veel aanbieders online de juiste oppervlakte berekenen.

Veiligheid

Prijs en oppervlakte zijn belangrijk, maar verkijk je niet op zaken zoals veiligheid, bereikbaarheid en toegankelijkheid. Aanbieders als Shurgard en Allsafe bieden al opslagunits aan vanaf enkele euro’s per week en hebben veel locaties door het land, maar de veiligheid van je spullen kan vaak niet worden gegarandeerd.

Dat is natuurlijk geen probleem als je bijvoorbeeld tijdelijke meubelopslag zoekt, maar waardevolle erfstukken of dure gereedschappen voor werk moeten veilig staan.

Bereikbaarheid

In de meeste gevallen wil je niet ver hoeven reizen om bij jouw unit te komen. Wij helpen je door aanbieders te tonen in een door jouw gekozen straal rond jouw adres. Daardoor weet je zeker dat je alleen opslagruimtes ziet die voor jou goed bereikbaar.

Toegankelijkheid

Lang niet alle opslaglocaties zijn 24/7 toegankelijk. Als je dus vroeg in de ochtend of laat in de avond jouw spullen nodig hebt, moet je daar rekening mee houden. Ook kan je niet bij elke locatie eenvoudig terecht met een busje om jouw spullen te vervoeren.

Voorzieningen

Als je regelmatig langere tijd in je opslagruimte bent, wil je wel enig comfort hebben. In dat geval zijn voorzieningen zoals elektriciteit, verlichting en verwarming (of juist koeling) belangrijk. Ook sanitaire voorzieningen met stromend water zijn dan geen overbodige luxe. Dit zit echter lang niet altijd inbegrepen bij het huren van opslagruimte.

Wat is er mogelijk bij opslagruimte huren?

Het huren van opslagruimte is ideaal, omdat je vaak slechts tijdelijk spullen wilt opslaan. De huurtermijnen verschillen per aanbieder. Bij de een is dit flexibel en kan je voor slechts een week huren, maar bij de ander is er een minimale huurtermijn, van een maand of een jaar. Bekijk daarom de huurmogelijkheden per aanbieder om te zien of het past bij jouw wensen.

Vergelijk eenvoudig huurprijzen van geschikte opslagruimte bij UnitExpert

UnitExpert helpt je aanbieders in de buurt te vinden die aansluiten bij jouw prioriteiten. Bekijk de dichtstbijzijnde locaties, maak gebruik van de filtermogelijkheden en lees de plus- en minpunten per aanbieder. Zo kan je eenvoudig de prijzen voor opslagruimte huren vergelijken om de ideale locatie te vinden.

Vind jouw ideale opslag
© UnitExpert 2023