Een opslag huren

Ben jij op zoek naar een praktische ruimte waar je jouw spullen in kwijt kunt? Bij UnitExpert vind en vergelijk je eenvoudig alle aanbieders van opslag op basis van jouw behoefte.

Voor iedere opslagbehoefte is er wel een handige oplossing te vinden. Of je nu op zoek bent naar opslagruimte voor de korte termijn of juist op zoek bent naar een langetermijnoplossing waar je altijd dingen kunt ophalen of brengen.

Weet je al precies wat je zoekt? Dan helpt onze keuzehulp je eenvoudig op weg naar de juiste aanbieder. Nog niet helemaal zeker over jouw keuze? We leggen je graag uit met welke factoren je rekening dient te houden.

Gebruik onze keuzehulp

Waarom een opslag huren?

Er zijn veel verschillende situaties waarin het noodzakelijk is om spullen op te slaan. Breng daarom eerst jouw reden voor externe opslag in kaart:

  • Je gaat op korte termijn verhuizen en komt ruimte tekort om al jouw spullen te herbergen.
  • Je hebt behoefte aan een plek waar je de spullen voor jouw hobby kunt opslaan.
  • Jouw bedrijf vergt veel opslagruimte.
  • Je zoekt een veilige plek voor die mooie auto waar je alleen ’s zomers mee rijdt.
  • Je hebt ruimte nodig voor het veilig opslaan van belangrijk archiefmateriaal.

Natuurlijk kan het ook heel goed dat jouw beweegredenen voor opslag er niet tussen zitten. Er zijn namelijk ontelbare redenen te bedenken waarom je overgaat tot opslagruimte huren.

Breng jouw opslagbehoefte goed in kaart en houd ook rekening met mogelijke uitbreiding voor de toekomst. Niets is namelijk zo vervelend als achteraf constateren dat jouw gekozen oplossing niet aan je behoefte voldoet.

De kosten van een opslag huren

Voor iedere opslagbehoefte is er een passende oplossing met een bijbehorend kostenplaatje. Natuurlijk liggen de kosten voor het huren van een opslag dan ook heel erg uiteen.

Over het algemeen kun je al vanaf €20,- per maand een ruimte huren, maar de kosten voor een grotere ruimte met faciliteiten kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s per maand.

De verschillende soorten opslagruimte

Er zijn verschillende soorten opslagruimte, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben:

Self-storage units

Een self-storage unit is meestal zeer betaalbaar. Bij deze aanbieders kun je meestal op korte termijn terecht en zijn ook kortstondige huurcontracten mogelijk, vanaf slechts 1 maand. Deze units zijn in een groot aantal situaties een ideale oplossing:

Gezinsuitbreiding

Als je gezinsuitbreiding verwacht, heb je plotseling een hoop nieuwe spullen die je niet jarenlang nodig zal hebben en wellicht later nog eens zal gebruiken voor een volgend kind. Je spullen berg je hier eenvoudig op en haal je weer op als jij ze nodig hebt.

Seizoensopslag
Ook voor seizoensopslag is self-storage een goede en betaalbare optie. Die kerstspullen heb je bijvoorbeeld maar eens in het jaar nodig en die mooie tuinset gebruik je in de winter eigenlijk niet. Deze kun je in jouw opslag overdekt opslaan, zodat je jouw spullen in goede conditie houdt.

Hobby spullen
Er wordt wel gezegd dat een hobby geld mag kosten. Maar waar men het nooit over heeft, is hoeveel ruimte een hobby kan innemen. Al die spullen moeten ook ergens staan, maar vaak gebruik je slechts een deel van je spullen regelmatig.

Multifunctionele units

Een multifunctionele unit is een opslagruimte die voor meerdere doeleinden inzetbaar is. Daarmee is deze optie natuurlijk wat kostbaarder, maar vaak nog steeds zeer betaalbaar in verhouding tot wat je krijgt.

Een werkruimte
Heb je een bedrijf en kom je ruimte tekort, maar wil je behalve een opslagruimte ook een ruimte waar je met net zoveel gemak in kunt werken? Dan is een multifunctionele ruimte de beste keuze voor jou.

Deze ruimtes bevinden zich vaak op gesloten parken, waardoor de veiligheid hier hoger is. Meestal kun je 24/7 terecht om jouw spullen te brengen of halen, of natuurlijk om te komen werken of klussen in jouw eigen ruimte.

Kostbare spullen
Multifunctionele units zijn veiliger dan de meeste self-storage aanbieders. De afgesloten en goed beveiligde parken geven huurders en kopers een gerust gevoel. Ga je dus kostbare spullen opslaan of stallen, zoals een klassieke auto? Dan is een multifunctionele ruimte hier uitermate geschikt voor.

Een hobbyruimte
Multifunctionele units zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten. Daarom zijn ze voor veel mensen de ultieme uitkomst voor het uitoefenen van hun hobby, zonder de beperking van ruimtegebrek in huis.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste unit voor jou?

UnitExpert is speciaal opgericht om het jou zo makkelijk mogelijk te maken om de juiste aanbieder voor jou te vinden, op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Onze keuzehulp is een tool waarmee je in een paar stappen snel de beste keuze vindt, inclusief enkele alternatieven die goed aan jouw eisen voldoen.

Maak direct gebruik van onze keuzehulp en ontdek welke unit bij jou in de buurt het best aansluit op je opslag- of werkwensen.

Gebruik de keuzehulp
© UnitExpert 2022