motorstalling

Een motorstalling vinden bij jou in de buurt

Je zoekt een plek waar jouw motor veilig en droog kan staan, maar waar vind je een geschikte aanbieder dichtbij huis?

Bij het zoeken van motorstalling zijn er veel dingen waar je op moet letten. Heb je de ruimte bijvoorbeeld alleen nodig voor de winter of zoek je een vaste stalling? Ook moet je rekening houden met de benodigde ruimte en de verschillende prijzen, voorzieningen en veiligheidsmaatregelen per aanbieder.

UnitExpert helpt je om snel een stalling voor jouw motor te vinden die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Onze Keuzehulp zet de beste aanbieders in de buurt voor jou op een rijtje. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is een keuze maken.

Gebruik de keuzehulp

Wat voor motorstalling heb je nodig?

Er zijn in Nederland motorrijders in alle soorten en maten. Dat geldt ook voor de stallingen voor motoren. Bedenk daarom van tevoren hoe jij je stalling wilt gebruiken en welke voorzieningen je daarbij nodig hebt.

Stalling voor de winter

De meeste motorrijders gebruiken hun tweewieler niet het hele jaar door. Als het weer kouder wordt en de wegen gladder, is voor velen het moment aangebroken om hun motor te stallen tot het voorjaar aanbreekt. Een overdekte stalling is ideaal, omdat je motor er droog en veilig staat.

Wij helpen je op weg met zeven tips om jouw motor helemaal klaar te maken voor de winterstalling, zodat je in de lente direct de weg op kunt.

Ontdek onze tips voor winterstalling

Stalling voor de sporadische rijder

Het kan zijn dat je maar heel af en toe op de motor zit. Als je hem zelden gebruikt, kan de motor al gauw onnodig veel ruimte in gaan nemen bij je huis. Externe stalling in de buurt biedt dan uitkomst. Je kan dan snel terecht als je zin hebt in een ritje. Kijk wel of aanbieders 24/7 toegankelijk zijn, zodat je niet vast zit aan sluitingstijden.

Vaste motorstalling

Als je jouw motor (vrijwel) dagelijks gebruikt, maar zelf niet de ruimte hebt om hem veilig weg te zetten, dan is een vaste motorstalling slim. Vooral voor rijschoolhouders en gepassioneerde motorrijders is dit een goede oplossing.

De kans is dan wel groot dat je meer zoekt dan alleen een stalling voor je motor. Als je veel sleutelt aan je motor, heb je bijvoorbeeld elektriciteit en goede verlichting nodig, maar ook extra ruimte voor gereedschap en eventueel een motorbrug.

Kies daarom voor jouw motor een stalling waar je altijd terecht kunt en over de juiste voorzieningen beschikt. Bij UnitExpert is het bijzonder eenvoudig om te filteren op jouw voorkeuren.

Vind jouw ideale locatie

Wat kost een motorstalling?

De prijzen voor motorstalling lopen uiteen. In de eerste plaats zijn de afmetingen van de unit bepalend voor de kosten. Maar er zijn ook andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat de prijs bij de ene aanbieder hoger is dan bij de ander.

Denk hierbij aan de aanwezige veiligheidsmaatregelen, bijvoorbeeld 24/7 camerabewaking en inbraakbestendige deuren. Maar ook belangrijke voorzieningen, zoals elektriciteit in de unit, een sanitaire ruimte en stromend water op het park, spelen mee voor de prijs. Bepaal dus goed wat jouw prioriteiten zijn bij het stallen van je motor.

Motorstalling huren of kopen

Je kan een motorstalling natuurlijk huren, maar het is ook mogelijk om een unit te kopen. Wat voor jou het best is, hangt samen met wat je ermee voor ogen hebt.

Motorstalling huren

Vaak heb je voor je motor geen vaste stalling nodig. Dan is het dus verstandiger om te kiezen voor huur. Veel aanbieders bieden maandelijks opzegbare huurcontracten aan voor hun units, zodat je alleen betaalt zolang je de stalling echt nodig hebt. Bedenk wel dat deze aanbieders niet dezelfde maatregelen bieden op het gebied van veiligheid als aanbieders met langdurige huurcontracten.

Ook voor langdurige stalling is huren een goede keuze. Verschillende aanbieders hebben huurcontracten van 12 maanden of 24 maanden tegen voordelige tarieven. Je hebt dan de zekerheid van een veilige stalling voor de lange termijn tegen een vast bedrag per maand.

Motorstalling kopen

Als je een motorstalling zoekt voor de langere termijn, is kopen een aantrekkelijke investering. Je hebt dan geen last van stijgende huurtarieven en profiteert van fiscale voordelen, omdat de unit onroerend goed is op eigen naam.

Bovendien stijgt de vraag naar opslag- en stallingsruimte in Nederland, doordat er bij woningen steeds minder ruimte is. Dat betekent dat de units vaak goed te verkopen zijn en stabiel rendement bieden als je zou besluiten de ruimte te verhuren.

Voor rijschoolhouders en andere ondernemers is er het bijkomende voordeel dat je de unit op naam van je onderneming kan zetten om het tevens te gebruiken als zakelijke opslagruimte. Dit is aantrekkelijk, omdat hier 28 procent investeringsaftrek op geldt.

Vind de juiste motorstalling voor jou met UnitExpert

De juiste motorstalling voor jouw wensen en behoeften vind je altijd bij UnitExpert. Bij ons vergelijk je namelijk op basis van het meest complete overzicht van aanbieders. En weet je nog niet precies wat je zoekt? Dan helpt de Keuzehulp je op weg naar jouw beste keuze. Zo heb je voor je het weet een goede stalling bij jou in de buurt.

Gebruik de keuzehulp
© UnitExpert 2022