verhuizen met opslagdozen

Je meubels opslaan tijdens een verbouwing

Het verbouwen van je huis is een spannende onderneming met veel dingen waar je rekening mee moet houden. Eén van die dingen waar je rekening mee moet houden is de opslag van je meubilair tijdens de verbouwing, je wilt natuurlijk niet dat je meubels beschadigen tijdens de verbouwing.

Waar kan je je meubels opslaan tijdens een verbouwing?

De beste optie om je meubels op te slaan tijdens een verbouwing is in een opslagunit. Deze opslagunits zijn er in allerlei verschillende soorten en maten en zijn over het algemeen goed beveiligd en makkelijk bereikbaar. Op de grotere garageparken zijn veiligheid en bereikbaarheid prioriteit. Zo hebben garageparken vaak camerabeveiliging en zijn er soms ook aanbieders met een beveiligingsalarm en camerabeveiliging per unit. Je kunt dus met een gerust hart je meubels opslaan tijdens een verbouwing.

Qua prijs zijn opslagunits relatief goedkoop; je kunt je spullen namelijk ook op laten slaan bij een inboedelopslagbedrijf of een verhuisbedrijf, maar deze zijn een stuk prijziger. Een opslagunit kun je al vanaf twintig euro per maand huren. Een andere optie om je meubels op te slaan tijdens een verbouwing is het gebruik van een container, deze kun je zelfs bij je voor de deur laten plaatsen. Het nadeel van containers is dat ze een stuk minder goed beveiligd zijn en het binnenin erg vochtig kan worden.

Overige tips voor het opslaan van je meubels tijdens een verbouwing

Als je hebt bedacht waar je al je meubels gaat opslaan tijdens de verbouwing; moet je na gaan denken over hoe je dat gaat doen. Om je hiermee op weg te helpen, hebben we een lijstje gemaakt met wat handige tips.

Creëer een labelsysteem

Als je veel dozen hebt, is het belangrijk dat je een labelsysteem creëert, zodat je alles snel terug kan vinden, mocht dit nodig zijn. Tevens helpt het wanneer je na de verbouwing alles weer op moet bergen. Het gebruik van verschillende kleuren werkt vaak het makkelijkst, maar je kunt ook al je dozen nummeren en noteren wat iedere doos bevat.

Sla je spullen tactisch op

De kans is groot dat het zal gebeuren als je een opslag huurt per kubieke meter; je hebt alles opgeslagen in een opbergruimte en bent erachter gekomen dat je nog iets nodig hebt dat helemaal achterin staat, balen dus. Het is dan belangrijk dat je van te voren kijkt wat je achteraan/onderaan zet, als er iets is waarvan je vermoedt het wel eens nodig te hebben, is het natuurlijk niet slim om dat achteraan neer te zetten. Maar huur je een garagebox of opslagruimte per vierkante meter, dan kan je gemakkelijker je spullen wegzetten en pakken. Je hoeft minder snel in de hoogte te werken, waardoor stapelen bij het opslaan van je meubels nauwelijks aan de orde komt.

Verpak je spullen op de goede manier

Mocht je van plan zijn je spullen op te slaan in een container, moet je erop letten dat je je spullen op de goede manier verpakt. Zo is het verstandiger om spullen op te bergen in plastic bakken, zodat er geen vocht bij kan komen. Ook je meubilair moet je goed verpakken, omdat er anders veel vocht in kan gaan trekken. Als je kiest voor een opslagunit op een garagepark is dit iets minder belangrijk. De kans op vocht in een opslagruimte is nog wel aanwezig, maar kleiner. Hierdoor kun je overwegen om verhuisdozen te gebruiken, ook is het verpakken van je meubilair niet cruciaal.

Gebruik de keuzehulp bij je zoektocht naar een opslagunit

Hopelijk heb je nu een idee waar je je meubels het beste op kunt slaan tijdens een verbouwing. Aangezien de vraag naar opslagunits sterk toeneemt en er steeds meer aanbieders komen, is het misschien lastig om de meest geschikte aanbieder te vinden. Met de keuzehulp van UnitExpert vind je binnen no-time de juiste aanbieder die past bij jou behoeften door opslagruimtes te vergelijken.

 

© UnitExpert 2023