Opslagruimte inboedelverzekering

Weet jij waar je op moet letten bij een inboedelverzekering voor je opslag?

Ben je van plan een tijdelijke opslagruimte te huren? Dan is het verstandig om ervoor te zorgen dat ook daar je spullen goed verzekerd zijn. In dit artikel vertellen we je de belangrijkste dingen waar je aan moet denken.

Wat wordt er allemaal gedekt?

Bij veel verzekeraars vallen spullen in een tijdelijke opslagruimte gewoon onder je eigen inboedelverzekering. Dit is niet bij iedere verzekeringsmaatschappij het geval, iedere verzekeraar heeft hier eigen voorwaarden aan zitten, dus check voor de zekerheid even hoe dit bij jouw verzekeraar precies zit. Wat er allemaal gedekt wordt hangt af van de inboedelverzekering. Onder de basisdekking van de meeste verzekeraars valt waterschade, brandschade en diefstal. De Consumentenbond waarschuwd ook voor de grote dekkingsverschillen per verzekeraar. Op hun website kun je een overzicht bekijken waar per verzekeraar staat wat er wordt gedekt.

Automatische inboedelverzekering voor je opslagruimte

Bij sommige bedrijven die opslagruimtes aanbieden, zijn je spullen direct verzekerd. Deze bedrijven sluiten automatisch een inboedelverzekering voor jou af, wanneer je een opslagruimte huurt. Sommige aanbieders stellen het zelfs verplicht je inboedel te verzekeren, mocht je zelf nog geen inboedelverzekering hebben, dan kun je deze vaak voor een gereduceerd tarief bij de aanbieder van de opslagruimtes afsluiten.

Hoe lang is mijn inboedel verzekerd in een opslagruimte?

Ook hoe lang je inboedel verzekerd is in je opslagruimte hangt af van de verzekeringsmaatschappij, en er kunnen zeer grote verschillen in zitten. Bijvoorbeeld; als je je inboedel hebt verzekerd bij Nationale Nederlanden zijn je spullen maar voor drie maanden meeverzekerd wanneer ze in een tijdelijke opslagruimte staan. Bij Inshared is dit negen maanden, bij OHRA één jaar en bij Centraal Beheer zelfs twee jaar. Wil je je spullen voor een half jaar opslaan, omdat je gaat verbouwen bijvoorbeeld, dan is het niet handig om je spullen maar voor drie maanden verzekerd te hebben. Kijk dus vooral even bij je verzekeraar hoe lang je inboedel daadwerkelijk verzekerd is wanneer deze in een tijdelijke opslagruimte staat.

Checklist

  • Bekijk of je een inboedelverzekering hebt die ook buitenshuis geldig is.
  • Check hoe lang de inboedelverzekering geldig is, dekt dit de volledige periode.
  • Controleer wat er allemaal gedekt is bij je inboedelverzekering; denk dan bijvoorbeeld aan waterschade, brandschade en diefstal.
  • Zorg ervoor dat het verzekerde bedrag overeenkomt met de waarde van je spullen.
© UnitExpert 2023