rommelige opslag

Goedkope opslagruimte

Ben je op zoek naar een goedkope opslagruimte? Het huren of kopen van een garagebox is een veilige en eenvoudige manier om bijvoorbeeld je spullen op te slaan. Dit is al mogelijk vanaf enkele tientallen euro’s per maand.

Opslagruimtes zijn er in veel verschillende soorten en maten. UnitExpert is een website waarmee je eenvoudig alle aanbieders van units kunt vergelijken. We vergelijken de aanbieders op bijvoorbeeld veiligheid, locatie, afmetingen en prijs. Op die manier vind je eenvoudig en snel een goedkope opslagruimte die past bij jouw behoeften.

Gebruik de keuzehulp

Wat kost een opslagruimte?

Er zijn veel aanbieders van afsluitbare en beveiligde units. Het kan daarom tijd kosten om een goed overzicht te krijgen van de beschikbare opties. UnitExpert helpt je hier graag bij. Voordat je begint met zoeken is het belangrijk om te weten hoeveel vierkante meter je ongeveer nodig hebt. De prijzen van kleine en grote boxen zijn namelijk erg verschillend. Een kleine opslagruimte van slechts enkele vierkante meter kun je al vanaf €20,- per maand huren. De prijzen van grotere ruimtes kunnen oplopen tot honderden euro’s per maand. Hierbij speelt locatie een grote rol. Ruimtes met een goede ligging, bijvoorbeeld in het centrum van een stad, zijn een stuk duurder dan ruimtes buiten de stad.

Een opslagruime kopen

Als je van plan bent om een opslagruimte voor een langere tijd te gebruiken, is het uiteraard mogelijk om een garagebox te kopen. Ook bij het kopen van een opslagruimte lopen de prijzen erg uiteen. De markt start vanaf ongeveer 10.000 euro. Prijzen lopen bij grotere units al snel op naar 50.000 euro. Dit is natuurlijk een flinke investering, maar opslagruimtes nemen enorm toe aan populariteit. Dit komt doordat opslagruimtes steeds minder vaak worden opgenomen in het bestemmingsplan van een huis. De kans dat een unit toeneemt in waarde is dus groot.

Een opslagruimte als belegging

Garageboxen worden niet alleen gekocht om spullen in te bewaren of als werkruimte te gebruiken. Steeds meer mensen kopen namelijk een opslagruimte als belegging. Het kopen en vervolgens verhuren van een garagebox is een toegankelijke vorm van beleggen. Het instapbedrag is namelijk een stuk lager dan ander vastgoed.

Additionele kosten van een opslagruimte

Het is niet gebruikelijk, maar sommige aanbieders brengen naast de huurprijs ook andere kosten in rekening. Hierbij moet je vooral denken aan eenmalige kosten, zoals administratiekosten of toegangskosten. Daarnaast is het gebruikelijk dat je borg moet betalen. Meestal staat dit bedrag gelijk aan één of enkele maanden huur. De meeste aanbieders hechten veel waarde aan de veiligheid van jouw spullen. Daarom krijg je bij het afnemen van een unit meestal een slot of ander beveiligingssysteem van de verhuurder. In sommige gevallen moet je zelf een slot regelen. Om te testen of het gebruiken van een opslagruimte bevalt, zijn er aanbieders waarbij je de eerste maand niets hoeft te betalen. Ook kun je letten op andere eenmalige acties, zoals het gebruik van een verhuiswagen.

Verzekeringskosten van een opslagruimte

Een opslagunit is vaak goed beveiligd. Wil je er toch zeker van zijn dat je spullen niet worden gestolen, dan is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Zo weet je zeker dat je hoge kosten door bijvoorbeeld diefstal voorkomt. Als je niet weet of je bent verzekerd, neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen je vertellen óf en voor welk bedrag je bent verzekerd voor diefstal en schade. Daarnaast bieden sommige aanbieders van opslagruimtes zelf verzekeringen aan.

Opzegkosten van een opslagruimte

Bij de meeste aanbieders van opslagruimtes teken je een contract als je start met huren. Dit hoeft vaak niet te betekenen dat je lang vastzit aan een verhuurder. Vaak heb je namelijk een maand opzegtermijn zonder opzegkosten. Uiteraard verschillen de voorwaarden van een contract per aanbieder.

Gebruik onze keuzehulp bij het zoeken naar een goedkope opslagruimte

Behalve verschillen in prijs zijn er ook andere dingen waar je op moet letten als je op zoek bent naar een goedkope opslagruimte. De ene garagebox zal bijvoorbeeld verwarmd zijn en de andere niet. Daarnaast zijn niet alle boxen 24 uur per dag toegankelijk. Er zijn bijvoorbeeld garageparken die ’s nachts worden afgesloten om de veiligheid te garanderen.

Wij hopen dat je nu een beter beeld hebt gekregen van de mogelijkheden als je op zoek bent naar een goedkope opslagruimte. Gebruik onze keuzehulp om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Keuzehulp
© UnitExpert 2023