Hout bewerken in garage

Garagebox kopen

Een garagebox is veelzijdig inzetbaar. Waar de een hem gebruikt als simpele opslagruimte dicht bij huis, gebruikt de ander hem als volledig ingerichte werkplaats of zelfs als een muziekstudio.

Je kunt een garagebox ook kopen als interessante belegging en de box verhuren aan anderen die de ruimte goed kunnen gebruiken. Kortom: met een garagebox kun je eigenlijk alle kanten op.

Denk jij er zelf aan om een garagebox aan te schaffen? Lees dan eerst dit artikel om erachter te komen waar je allemaal rekening mee moet houden om de juiste aanbieder te vinden.

Waarom een garagebox kopen?

De meeste aanbieders van garageboxen bieden de optie om garageboxen te huren. Maar het is vaak ook mogelijk om jouw garagebox te kopen. Daarmee is de box helemaal van jou en kun je meteen genieten van de voordelen van de extra ruimte, of je nu wilt klussen, werken, spullen wilt opslaan of een opslag zoekt voor je voertuig.

Een garagebox is daarnaast een buitengewoon interessante investering. In het bestemmingsplan van nieuwe wijken wordt kleinschalige opslagruimte steeds minder vaak opgenomen. De behoefte ernaar is echter niet afgenomen. Bedrijven die garageboxen aanbieden, vervullen deze behoefte door de kleinschalige opslagruimte extern, maar wel dicht bij huis aan te bieden.

Vergelijk aanbieders

De voordelen van een garagebox kopen

Het kopen van een garagebox brengt veel voordelen met zich mee:

  • Units in verschillende formaten, op basis van jouw behoefte.
  • Altijd wel een aanbieder van garageboxen bij jou in de omgeving.
  • Een ruimte die je geheel naar wens kunt inzetten.
  • Een interessante investering die waardevast is.
  • Bij de meeste aanbieders 24/7 toegang tot jouw eigen garagebox.
  • Een beveiligd en schoon park waar jouw spullen super veilig staan.

De kosten van een garagebox kopen

Bij UnitExpert kun je kiezen uit veel verschillende aanbieders. De kosten van een garagebox zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren en verschillen per aanbieder.

Hoe groot is de box die je nodig hebt, welke faciliteiten vind je belangrijk en vind je het belangrijk dat de box dicht bij jouw huis is of ben je bereid je iets verder rijden?

Op UnitExpert kun je alle aanbieders van garageboxen eenvoudig online vergelijken. Zo weet je direct welke box het best aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Beleggen in garageboxen

Een garagebox is niet alleen heel praktisch in gebruik, het is ook nog eens een lucratieve belegging. Het hebben van spaargeld is natuurlijk fijn, maar vanaf een bepaald punt is spaargeld op de bank niet meer interessant.

Geld op de bank levert tegenwoordig namelijk weinig op. Integendeel zelfs. Daarom zijn steeds meer mensen op zoek naar investeringen waarmee ze wel rendement op hun vermogen kunnen realiseren.

Een garagebox is een van de beleggingen die in de afgelopen jaren aan populariteit wint. Geheel terecht, want een garagebox biedt de mogelijkheid om relatief laag in te stappen ten opzichte van andere vastgoedinvesteringen en brengt een interessant rendement met zich mee.

Passief inkomen opbouwen met een garagebox

Als je een garagebox koopt, dan kun je deze verhuren en verdien je maandelijks een passief inkomen. Het kost vrijwel geen moeite om een box te onderhouden, terwijl de inkomsten al snel honderden euro’s per maand bedragen.

Daarnaast kun je de box altijd weer verkopen zodra je het geld weer nodig hebt. Garageboxen zijn waardevast en de vraag naar kleinschalige opslagruimte is alleen maar stijgende.

De risico’s van een garagebox kopen als belegging

Net zoals met iedere investering of belegging het geval is, komt ook een belegging in garageboxen met risico’s. Als jouw garagebox niet verhuurd wordt en je geen huurders kunt vinden, dan loop je inkomsten mis. De eventuele kosten zoals servicekosten lopen echter wel gewoon door. Op dat moment kost jouw box dus geld.

Ook kan het zijn dat de waarde van jouw box niet stijgt, maar juist daalt. Deze kans is zeer klein, maar niet uit te sluiten. Het is dus iets waar iedere investeerder rekening mee dient te houden.

Een garagebox in het formaat en de faciliteiten van jouw voorkeur

Hoeveel ruimte heb je nodig? Het is vervelend als je voor ruimte betaalt die je eigenlijk niet gebruikt of als je er achteraf juist achter komt dat je meer oppervlakte nodig hebt. Bedenk van tevoren goed waar je de ruimte voor gaat gebruiken.

Wil je enkel een kleine opslagruimte voor het opslaan van wat spullen? Dan kun je natuurlijk prima terecht met een kleinere ruimte.

Wil je een ruimte die je multifunctioneel kunt inzetten, die iets ruimer is en daarnaast 24/7 beschikbaar is? Dan is het beter om te kiezen voor een park met garageboxen en uitstekende faciliteiten.

Bekijk en vergelijk aanbieders van garageboxen in Nederland

Wil jij weten welke aanbieder het best bij jou past. Als je hulp nodig hebt bij het maken van jouw keuze, dan helpen we je graag op weg met onze keuzehulp!

Bij ons vergelijk je alle grootste en bekendste aanbieders op één website en vind je eenvoudig de box die het best bij jouw wensen past. Bekijk ons aanbod nu en vergelijk zelf!

Vergelijk units bij jou in de buurt

 

 

© UnitExpert 2023