Vind de ideale camperstalling bij jou in de buurt

Een camper is het ideale vervoersmiddel voor een mooie vakantie. Maar waar kan jouw camper in de tussentijd veilig en droog staan?

Bij de UnitExpert vind je de beste aanbieders van camperstalling in jouw omgeving. Je vergelijkt deze eenvoudig om de locatie te vinden die het best aansluit bij jouw wensen en situatie. Of je nu op zoek bent naar veiligheid, betaalbaarheid of bereikbaarheid.

Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijkheden. Laat je snel helpen bij je zoektocht door onze Keuzehulp.

Gebruik de keuzehulp

Waarom zoeken naar een overdekte camperstalling

De meeste mensen gebruiken een camper maar voor een relatief korte periode in het jaar. Om zeker te weten dat jouw camper veilig en droog staat, is een overdekte stalling een goede oplossing. In de buitenlucht is de camper kwetsbaar. Zo stel je hem bloot aan het weer en algen die het voertuig beschadigen en groen kleuren en aan criminelen die hun zinnen hebben gezet op kostbare onderdelen.

Vaak zijn er meerdere opties voor overdekte stalling bij jou in de buurt. Het enige dat jij hoeft te doen, is de meest geschikte aanbieder kiezen. Gelukkig sta je daar niet alleen in.

Op UnitExpert vind je een compleet overzicht van aanbieders door het hele land. Wij maken kiezen zo simpel mogelijk door te vergelijken op prijs, oppervlakte, bereikbaarheid, veiligheid en voorzieningen.

Alternatieven voor een overdekte camperstalling

Behalve de aanbieders op onze site heb je natuurlijk meer opties voor het stallen van je camper. We zullen hier een aantal alternatieven voor je uitlichten.

Stalling bij je huis

Als je daarvoor de ruimte hebt, kan je jouw camper bij jou thuis laten staan. In het beste geval heb je een ruime garage of stal waar de camper in past, zodat hij veilig en droog staat. Ook een oprit of je tuin kan plaats bieden aan de camper, al is dat niet overdekt.

Bedenk wel dat elke gemeente regels heeft als het gaat om stalling op eigen terrein met soms strenge voorwaarden, vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening. Daarnaast neemt een groot voertuig als een camper natuurlijk veel ruimte in beslag. Het kan daardoor zijn dat het al gauw in de weg staat of dat je als gevolg ervan ruimte tekort komt voor andere spullen.

Een onoverdekte stalling

Een stalling in de buitenlucht is bijzonder voordelig. Bij een goede aanbieder van buitenstallingen staat jouw camper veilig. Vaak is het een afgesloten terrein met camerabewaking.

Een camper is dan wel gemaakt om buiten te staan, maar toch is langdurige blootstelling aan de elementen niet ideaal. De felle zon of de vrieskou vragen veel van het exterieur. Ook vestigen algen zich graag op de buitenkant van campers, waardoor deze groen kleurt. Een beschermhoes helpt, maar die moet van het juiste materiaal zijn, goed worden aangebracht en regelmatig worden gecontroleerd.

Stalling bij de boer

Is er een boerderij bij jou in de buurt? Dan kan het de moeite waard zijn om eens langs te gaan en te vragen of stalling bij de boer in de stal mogelijk is. Een stal is ruim en droog en de kosten zijn vaak laag. Toch zijn er wel wat kanttekeningen bij te zetten.

Zo is het maar de vraag of je altijd toegang hebt tot je camper. Bijvoorbeeld op zondag kan dat een probleem zijn voor de boer. Daarnaast gaat betaling vaak contant en heb je geen verzekering tegen eventuele schade.

Stallen bij een officiële camperstalling

Een gespecialiseerde camperstalling biedt jouw camper de best mogelijke service. De wagens staan er veilig en onder goede omstandigheden. Bij de beste aanbieders zijn er voorzieningen als een bandenpomp aanwezig en wordt zelfs het onderhoud verzorgd via een autobedrijf of camperservice.

Het is echter wel zo dat de kosten voor deze stallingen hoog zijn. Bovendien zijn ze niet altijd even gemakkelijk toegankelijk en is het aantal officiële stallingen in Nederland beperkt. Een lange reis moeten afleggen om de camper te halen – nog voordat je echt op reis gaat – is verre van ideaal.

De voordelen van een overdekte camperstalling via UnitExpert

Een overdekte camperstalling bij een van de aanbieders op onze site is in veel opzichten een verstandige keus:

  • Je camper staat altijd droog en beschut tegen de elementen.
  • Je camper staat op een afgesloten terrein, met camerabewaking en bij sommige aanbieders zelfs brand- en inbraakbeveiliging per stallingsunit.
  • Er is altijd een overdekte camperstalling bij jou in de buurt.
  • Je hebt vrij toegang tot de stalling. Bij sommige aanbieders zelfs 24/7.
  • Je krijgt nooit meer dan je nodig hebt met keuze uit verschillende formaten met een prijs op maat.

Een camperstalling huren of kopen

Het is gangbaar om een camperstalling te huren, maar bij sommige van onze aanbieders is het ook mogelijk om een unit te kopen. Beide opties brengen interessante voordelen met zich mee.

Een camperstalling huren

Het huren van een camperstalling is eenvoudig en goed betaalbaar. Je zit er niet onnodig lang aan vast als je bijvoorbeeld geen camper meer hebt en je betaalt nooit te veel. De prijzen zijn namelijk op basis van de oppervlakte van de unit.

Een camperstalling kopen

Met het kopen van een camperstalling heb je niet alleen een plek waar jouw camper veilig en droog staat, maar je hebt ook een interessant stuk onroerend goed in je bezit. Dat levert fiscale voordelen op en je profiteert van de stijgende vraag naar opslag-/stallingsunits.

Door de alsmaar grotere vraag, zullen de prijzen in de toekomst naar verwachting ook alleen maar toenemen. Dat is goed nieuws voor jou, want de kans is dan groot dat je het op termijn met winst kan verkopen. Kopen is daarmee dus tevens een investering voor de toekomst.

De kosten van camperstalling

Je kunt een camperstalling doorgaans huren, maar soms is het ook mogelijk om er een te kopen. Waar je ook voor kiest, de prijs is altijd gebaseerd op het oppervlakte van de unit. Wij maken een selectie op basis van jouw criteria, waarna je eenvoudig de geschikte aanbieders kunt vergelijken op prijs.

Waar moet je rekening mee houden bij het stallen van je camper?

Met het kiezen voor een overdekte camperstalling staat jouw camper veilig en droog. Maar om er zeker van te zijn dat je straks optimaal op weg kunt, is er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg voor stalling dat je de volgende dingen hebt gedaan:

1. Breng de camper langs voor onderhoud.

Laat de autodealer nagaan of alle vloeistoffen en olie nog goed en op peil zijn. Dan hoef je dat straks niet te doen vlak voor vertrek naar je vakantiebestemming.

2. Maak de camper goed schoon

Zorg altijd dat de camper schoon de stalling in gaat, van binnen en van buiten. Dit voorkomt dat vuil in het exterieur trekt en het houdt het interieur fris en schoon. Zorg dat de ventilatieopeningen in de vloer vrij zijn, zet de koelkast en het dakluik op de ventilatiestand.

3. Verwijder de accu’s

Het is verstandig om de accu’s niet in de camper te laten zitten, maar volledig op te laden en thuis (vorstvrij) op te slaan. Als er aansluiting is op het lichtnet in de stalling, dan kunnen de accu’s blijven zitten.

4. Laat geen water in de camper zitten

Let erop dat je de watertank, het waterreservoir, de leidingen, de boiler en het spoeltoilet. Dit voorkomt eventuele schade door vorst en bacteriën of aanslag.

5. Verwijder de gasflessen en sla ze veilig op

Het is belangrijk dat de gasflessen niet in de camper blijven. Zorg dat ze ergens veilig opgeslagen zijn buiten de stalling, in het ideale geval in een speciale opslag bij de stalling of anders thuis in een koele, geventileerde ruimte.

6. Verhoog de bandenspanning

Na verloop van tijd verliezen de banden spanning en zakken ze in. Door de bandenspanning van tevoren te verhogen voorkom je afgeplatte banden. De bandenspanning voor een volledig beladen camper is genoeg.

Vergelijk en vind de meest geschikte camperstallingen bij UnitExpert

Als je nog niet weet waar je moet zoeken voor een goede camperstalling maar wel weet wat je zoekt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je op weg en maken kiezen bijzonder makkelijk.

Laat onze Keuzehulp weten wat jouw criteria zijn en wij tonen je een selectie van de beste aanbieders voor jou. Vergelijk de voor- en nadelen en prijzen van de units met elkaar en maak in een mum van tijd je keuze.

Vergelijk units bij jou in de buurt

 

 

© UnitExpert 2023