oldtimer stalling

Vind de ideale locatie om je auto langdurig te stallen

Heb je een oldtimer die vanwege de overgangsregeling in de winter in een stalling moet staan? Heb je een auto die je niet dagelijks gebruikt en veilig en overdekt wil hebben staan? Of heb je een andere reden om je auto langdurig te stallen?

In dit artikel leer je over verschillende oplossingen voor het langdurig stallen van je auto  en hoe jij je auto kan stallen zodat hij over een paar maanden of jaren nog in top conditie is.

Waarom een garage om je auto langdurig te stallen?

Je auto is een dierbaar bezit. Je hebt er flink in geïnvesteerd en je wilt dat hij zo lang mogelijk in uitmuntende toestand blijft. Door een auto buiten te stallen, wordt hij blootgesteld aan de weersinvloeden. Daarnaast is je auto in het openbaar niet veilig voor inbrekers of autodieven.

De beste oplossing is dus om je auto veilig binnen te zetten. Ben jij op zoek naar een veilige en overdekte stalling voor jouw auto? Dan helpen wij je graag bij het vinden van de beste aanbieder bij jou in de buurt.

Op UnitExpert vind je het meest volledige overzicht van aanbieders in Nederland. Vergelijk aanbieder op prijs, voorzieningen, oppervlakte en bereikbaarheid. Of maak gebruik van onze handige advies tool waarmee we je verbinden met de beste aanbieder op basis van jouw voorkeuren.

Advies tool

Alternatieven voor een unit

Een unit huren is niet voor iedereen weggelegd, daarom kijken we hier naar de alternatieven.

Autohoes

Een autohoes is een optie voor de korte termijn. Als je hier gebruik van wilt maken moet je wel zorgen voor een hoes van goede kwaliteit en moet je rekening houden met condens: vocht dat er nog in zit wordt juist vastgehouden kan roest veroorzaken.

Auto opslag

Bedrijven die zich specialiseren in het stallen van auto’s zijn er in vele soorten en maten. Binnen of buiten, met verschillende niveaus van dienstverlening en voorzieningen.  Je kan voor een paar tientjes per maand je auto ergens laten staan of je kan voor een “prijs op aanvraag” je auto geheel verzorgd, verzekerd en onderhouden op display laten staan in een auto hotel.

Vergeleken bij een eigen unit geef je bij  het stallen van je auto meer uit handen, je hebt vaak minder toegang dan tot een eigen garage en andere klanten en medewerkers kunnen bij jouw auto.

Voordelen van een unit via UnitExpert

Een unit als langdurige autostalling van een van de aanbieders op onze site is de juiste keuze als je  vindt dat je:

 • Auto binnen moet staan: droog en beschut tegen weersinvloeden.
 • Makkelijk toegang moet hebben tot jouw garage, via sommige aanbieders zelfs 24/7.
 • Auto veilig staat. Veel aanbieders hebben camera’s en soms zelfs personeel dat altijd aanwezig is of inbegrepen verzekeringen.
 • Unit eenvoudig bereikbaar moet zijn.

Je hebt veel mogelijkheden: selecteer op prijs, formaat of voorzieningen. Zo krijg je wat je nodig hebt voor de beste prijs. Maak gebruik van onze keuzehulp

Ons advies

Een unit huren of kopen?

Bij UnitExpert vind je aanbieders voor zowel het huren als kopen van een unit. Beide opties hebben hun voor- en nadelen.

Als je hier meer over wilt leren kan je ook verder lezen over huren of kopen.

Een unit huren

Huren is toegankelijker dan kopen. Je betaalt een vast maandelijks bedrag, neemt de unit snel in gebruik en hebt minder overwegingen om rekening mee te houden.

Bij UnitExpert vind je snel en eenvoudig de aanbieder die het beste bij jou past.

Lees meer over een unit huren. 

Een unit kopen

Het is ook mogelijk om een unit te kopen. Dit kan erg aantrekkelijk zijn.

Als je een garagebox koopt, dan is dit jouw eigendom. Dat is misschien wat op de neus, maar het is wel een fijn gevoel. Het is een stuk ontroerend goed waar jij het zeggen over hebt, waar je behalve het onderhoud en de vaste lasten niets meer voor hoeft te betalen en in waarde kan stijgen.

Vastgoedprijzen zijn in de lift en de behoefte naar kleinschalige opslagruimte groeit enorm in populariteit. En als je wenst, kun je de unit zelfs aan een ander verhuren.

Bovendien kan je uit het kopen van een unit nog meer fiscale voordelen halen, waardoor het een interessante vastgoedinvestering kan zijn. Zo betaal je geen overdrachtsbelasting, bescherm je je vermogen voor het verlies van waarde door inflatie en negatieve rente bij een spaarrekening en kan je de unit in de toekomst verhuren zonder hogere belasting te gaan betalen.

Lees meer over een unit kopen.

De kosten van een garagebox

Via UnitExpert krijg je op basis van jouw criteria een overzicht van aanbieders om uit te kiezen. Zo weet je zeker dat je precies vindt wat jij nodig hebt en niet meer betaald dan hoeft.

Auto langdurig stallen: de ultieme checklist

Als je ervoor kiest om je auto voor langere periodes van een half jaar of langer gaat raden wij je aan deze checklist te gebruiken. Zo zorg je dat jouw auto in top conditie op je wacht.

Voor het stallen

Schoonmaak en onderhoud

Het is verstandig om te zorgen dat je auto in goede form is voor zijn winterslaap. Als je hem regelmatig laat onderhouden is dit een goed moment. Doe je het liever zelf? Loop dan in ieder geval even de checklist door.

 • Maak de auto van binnen en buiten schoon: vuil en afval wordt niet hygiënischer als je het lang laat liggen en aangekoekte zand en modder kunnen krassen en roest veroorzaken.
 • Zet om je auto in de was, zo in hij in top form als je hem weer in gebruikt neemt.
 • Banden: volledig opgepompt, mogelijk zelfs een halve bar meer dan normaal.
 • Tank: volgooien met goede brandstof. Brandstof met bio componenten is minder lang houdbaar en trekt meer water aan. Als de tank niet vol is kan er ook condens ontstaan, dit kan leiden tot schade.
 • Vorstbeveiliging: als je auto ergens staat waar het vriest is het een goed idee om te checken of de vloeistoffen daartegen bestendig zijn: koel-, rem-, ruiten- vloeistof.
 • Olie: bijvullen of vervangen. Het is mogelijk een goed idee om de olie te vervangen, omdat oudere olie een hogere zuurstof graad kan hebben wat over langere tijd tot schade kan leiden.

Laatste ritje

Rijd de auto nog een keer goed warm en droog zodat er geen condens of vocht op of in zit wat tot roest kan leiden.

Tijdens het stallen

Met deze tips kan je na het langdurig stallen je auto zo weer gebruiken.

 • Banden: voorkom “vierkante banden” door af en toe te auto een stukje naar voor of achter te bewegen of gebruik een oplossing zoals blokken, een flatstopper, rollen of een mat.
 • Accu: Ideaal aan een druppellader aansluiten, anders los koppelen en veilig opslaan.
 • Handrem los: die kan vast gaan zitten.
 • Versnelling: in de eerste of op park bij een automaat.
 • Ramen: stukje open laten voor lucht circulatie.
 • Ruitenwissers: van het raam af.
 • Deuren, motorkap, achterklep: dicht maar niet helemaal in het slot.
 • Pro-tip: leg een stuk karton onder de motorruimte, zo zie je meteen of er iets lekt.
 • Warm draaien? Alleen als je de motor echt warm laat worden, dus minimaal 20 minuten. Anders bewegen de vloeistoffen niet door de hele motor en kan er condens ontstaan.

 

Vergelijk en vind de beste garagebox voor jouw auto bij UnitExpert

Benieuwd wat het aanbod is bij jou in de buurt? Bekijk onze locaties en filter op jouw voorkeuren om het ideale aanbod te vinden.

Of maak gebruik van onze handige keuzehulp en krijg binnen een paar minuten het ideale advies op maat.

Ga direct naar de Keuzehulp
© UnitExpert 2023