Vaten in opslagruimte

Een zakelijke opslag huren? Vijf redenen waarom dat een goed idee is

Veel ondernemers vinden het niet fijn om hun bedrijfsmateriaal in een externe zakelijke opslag op te slaan. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel geven we vijf redenen waarom het gebruik van een zakelijke opslag wél een goed idee is.

Je hebt een seizoensgebonden business

Wanneer je een business hebt die seizoensgebonden is, zoek je natuurlijk een opslagruimte voor je materiaal voor buiten het seizoen. Hiernaast is het zonde om je helemaal scheel te betalen aan een ruimte die je eigenlijk niet actief gebruikt. Een zakelijke opslag is daarom perfect als je ook niet je eigen schuur of garage vol wilt bouwen. Bij de meeste zakelijke opslag betaal je ook alleen maar voor de maanden wanneer je de opslag gebruikt, dus wanneer de opslagruimte leegstaat, kan je de huur opzeggen en betaal je dus niets.

Je hebt voorraad waar je geen plaats voor hebt

Heb je een webshop of winkel waar je je producten verkoopt die veel ruimte in beslag neemt, maar een enorm bedrijfspand niet haalbaar is? Dan is een zakelijke opslag misschien iets voor jouw onderneming. Hier kun je veilig je voorraad opslaan en wanneer je spullen nodig hebt deze oppikken. Hiernaast kunnen bijvoorbeeld garageboxen ook gebruikt worden als werkruimtes, dan kun je dus volledig ondernemen vanuit een opslagruimte. Met de keuzehulp van UnitExpert vind je de beste en dichtstbijzijnde aanbieders van opslagruimtes.

Je wilt je spullen zo veilig mogelijk opslaan

Sommige ondernemers hebben een business waar hun spullen goed beveiligd moeten worden; denk hierbij aan schilders, hoveniers en aannemers. Zij hebben vaak duur materiaal dat ze zo veilig mogelijk willen opslaan, zodat ze de dag erna weer meteen aan de slag kunnen gaan zonder zich zorgen te maken over mogelijke criminelen die het op hun spullen gemunt heeft. Er zijn een aantal aanbieders die een goed beveiligde zakelijke opslag aanbieden. Voor een goed beveiligde zakelijke opslag betaal je vaak wel meer voor, maar daartegenover staat de extra beveiliging die de goedkopere partijen vaak niet bieden.

Betere werk-privébalans

Veel startende ondernemers beginnen vanuit huis, in het begin lukt dit vaak wel, maar naarmate het bedrijf groter wordt, kan het weleens een stuk lastiger worden. Door een zakelijke opslag te huren kun je al je materiaal kwijt, waardoor je deze niet in huis op hoeft te slaan. Ook is de verleiding een stuk kleiner om in de late uurtjes nog aan het werk te gaan, waardoor de werk-privébalans een stuk beter zal zijn. Hiernaast is het soms ook mogelijk om jouw opslag als bedrijfsadres te gebruiken.

Netwerken

Bij veel van de aanbieders zijn heel veel ondernemers te vinden die een opslagruimte huren. Erg leuk, want op deze manier leer je nieuwe ondernemers kennen waar mooie samenwerkingen uit kunnen ontstaan. Ook helpt iedereen elkaar en kan iedereen van elkaar leren.

Gebruik de UnitExpert keuzehulp in de zoektocht naar een zakelijke opslag

Hopelijk heb je nu een beter idee waarom een zakelijke opslag iets voor jouw onderneming zou kunnen zijn. Met de UnitExpert keuzehulp vind je snel de best passende aanbieder op basis van jouw wensen en reviews.

Gebruik de keuzehulp
© UnitExpert 2023